Verzwaringsdeken

Een van de vervelendste dingen aan het hebben van een hond is niet het blaffen, of de vreemde geurtjes die ze meebrengen uit het park, of zelfs hun constante pogingen om op je lichaam te klimmen en op je bed te springen. Nee, wat ons echt op de zenuwen werkt is hoe graag ze dekens overal heen gooien. Van hoek tot hoek van je huis, er is niets dat een hond niet zo snel als hij kan in een deken wil stoppen. Het is alsof ze die dekens rechtstreeks in hun brein hebben geïmplanteerd en er nu onvermoeibaar voor zorgen dat er altijd eentje binnen handbereik is. En het maakt niet uit of je dure hondendekens of goedkope koopt – ze zien er uiteindelijk allemaal hetzelfde uit met hier en daar vlekken: bewijs dat zegt: "Hé kijk! Ik ben gebruikt om op dit ding te liggen in plaats van op mijn eigen zachte bed!"

Wat is een deken en waarom vinden honden het leuk?

Dekens zijn zeer zachte, pluizige, lange stukken stof of stof die worden gebruikt om een hond overdag of 's nachts te bedekken. De meeste hondeneigenaars gebruiken dekens om hun huisdieren overdag of wanneer ze slapen toe te dekken. Dat komt omdat honden, net als mensen, graag slapen op een zachte ondergrond die lekker aanvoelt tegen hun huid. Ze hebben het ook graag warm als ze slapen. Daarom vind je veel honden overdag liggend op de bank, op hun favoriete bed, of in hun bed. Ze vinden het gewoon fijn om onder een deken te liggen zodat ze de harde vloer of het tapijt niet voelen. Het grootste voordeel van dekens is dat ze goedkoper zijn dan hondenbedden. Ze zijn ook gemakkelijker schoon te maken dan hondenbedden, omdat ze geen bedekking hebben.

Hoe voorkomt u dat uw hond herhaaldelijk naar de deken grijpt?

U moet de twee belangrijkste dingen identificeren die uw hond het leukst vindt aan het grijpen van de deken: de geur en de sensatie. Als je die kunt elimineren, zal hij de deken niet meer willen. Het eerste wat u kunt doen is een stevige, wasbare deken kopen die nergens naar ruikt. U kunt ook een wasspray gebruiken die de geur van alles doodt, van rook tot poep, of zelfs uw kleren. Spreid de deken vervolgens uit over uw hele huis, zodat er geen plekken zijn waar uw hond de deken kan ruiken. Op deze manier zal hij over de deken heen moeten stappen om naar de volgende plek te gaan. Terwijl u de deken uitspreidt, kunt u ook proberen er een andere geur op te leggen waar uw hond niet van houdt, zoals uien, aftershave, of knoflook (honden houden niet van deze geuren). Op deze manier zal uw hond stoppen met het vastpakken van de deken en eraan te snuffelen. Deze tips heb ik zelf gebruikt zodat mijn hond niet naar mijn verzwaringsdeken grijpt.